5
(2)

Pendulum Blog 2024

pendulum

Új év, új kihívások, problémák

A tavalyi év falkaharcai most megállni látszanak, úgy néz ki, hogy normalizálódik a viszony a kutyák között. Ennek örömére most a birkák hülyültek meg. A két kos elkezdte egymást abriktolni, de rendesen. Öklelik egymást. Egyenlőre a kutyákhoz nem nyúltak, de arra jutottam, hogy ehhez nincs kedvem, ezért az egyiket elpateroltam, hogy ne legyen az állandó feszkó. Ha tudtam volna, hogy ezzel magamra szabadítok egy még nehezebb helyzetet… 
A városi paraszt a saját hibájából tanul…

Ugyanis én azt nem tudtam, hogy egy kos mellé, megvan az a jerke szám, amelyikkel jól elvan és nem lesz feszült, nem lesz energiatöbblete, nem lesz rajta a szaporodási kényszer. le lesznek vezetve ezek az energiák. Na nálam egy jerke van egy kosra…nyilvánvaló, hogy ez nem elég. Eddig két kos volt, így az egymással való ökleléssel megoldották a feszültséget, illetve velem kezdtek el rivalizálni, de ezt tudtam kezelni. Most, hogy csak a Lölő maradt ezt az energiát most a kutyák felé fordította, először a Lunát öklelte meg, utána a Shamalt. Szerencsére nem lett nagy baj, de láttam a kutyák nem értik mi történik, hiszen ott nőttek fel a birkák…eddig együtt voltak.

A baj az, hogy akinek volt kosa az tudja, hogy még cikta juhnál is borzasztó erősek. Könnyen nagyon nagy sérülést tudnak okozni a kutyáknak, nem mellesleg embernek is. Elkezdtem nyomozni, de mindenki azzal letudta, hogy a kos ilyen, bográcsba kell tenni…Én kiváncsi voltam, hogy mégis mi történik és segítő emberekkel  össze tudtuk rakni a story-t. Így derült ki, hogy kevés a jerke a kosra, illetve az abrak még olaj a tűzre..Az abrakot elhagytam, mert amúgy is zöldell a mező, egész nap kint legelnek. Viszont a területem nagysága nem teszi lehetővé, hogy még idehozzak 5-6 jerkét, mert annyi kellene minimum..szóval eldöntöttem a kosnak mennie kell, marad a jerke és hozok mellé még egyet, max kettőt. Nekem ez csak a pásztorkutyák miatt kell, ebből nekem amúgy sincs bevételem..

shamal
Itt még normális volt!
kosok
Itt még együtt a két kos!
kos
Itt még nagy volt a barátság!

Nyilván már legelőször is én két jerkét akartam, kértem, csak nem azt kaptam valamiért. Innen kezdődtek ugye a folyamatos problémák. Ez már a múlt, ebből kell főzni. Az viszont biztos, hogy a kutyáim épségét nem kockáztatom, sem a sajátomat ugye..mert azért volt pár csatánk…Szóval, ha esetleg valaki, bármi miatt birkát akar tartani, legyen meg a kellő számú jerke a kos mellé, illetve hobbi célra ne vegyen kost, mert egy undorító kétszínű terrorista tud lenni. Hátulról támad, buta mint a segg, de azt tudja mikor nem figyelsz….és nagyon keményen beléd tud szállni.  Vigyázni a gyerekekkel, nőkkel, mert nagyon nagy sebesülést tud okozni. Szóval hobbiból elég a jerke, azzal nincs gond. A másik, hogy a kölyköket sem tudná az ember biztonságban, pedig pont az együtt cseperedés a lényeg. Ezért a kos megy a háztól, egy jerke meg jön…hogy megmaradjon a szoktatási lehetőség a kölykökkel.

Folyt.köv…

Tetszett ez az írás?

Klikkelj a csillagokra az értékeléshez!

Az oldal értékelése: 5 / 5. Szavazatok száma: 2

Egyenlőre nincs értékelés, légy Te az első!