4.4
(29)

Jurta Jurij kutyái

aborigen dog

Sziasztok!

A nevem Goda György, a Felföldön (Szlovákiában) élek, Ekel községében. Kb. 13 éve foglalkozom Ázsiákkal.

Az első kutyáim Magyarország vezető kenneléből kerültek hozzám, de ezek a kutyák modern Ázsiák voltak a szónak a legszorosabb értelmében, nem pedig igazi pásztorkutyák vagy pedig azok leszármazottjai.

Az első próbálkozások és kudarcok után barátaimmal, Horváth Attilával és Vladimír Serafinnal hoztuk haza az első aborigén kutyáinkat Dušan Markovičtól.

Már az első benyomások azt sugallták, hogy jó úton járunk és ez később be is igazolódott. A kutyák, mint fejben, mint egészségügyileg hibátlanok. Fegyelmezettek, nagyon határozottak/dominánsak, fejben tiszták, jó döntések- jó időben és egészségügyileg hibátlanok.

Célom, fenntartani az aborigén kutyák eredeti formáját, szerepét, tulajdonságaikat, bár ez rettentően nehéz a mai világban, mert túl sok a modern Ázsia és a keverék, amit kevés ember vesz észre.

Fontosnak tartom, a kint élő emberektől szerzett információkat, amiket itthon hasznosítani tudunk, továbbá a vonalak a megalapozott tisztaságát.

Jelenleg 3 kutyám van, Bash (1. kép) az afgán-aborigén Polvon és a legendás Old Bay lányának Baykának a fia. Jelenleg 3,5 éves.

Gulsar (2. kép) Kazahsztán import, Simba – Kulsari, anyai vonal Red Kaitmaz, apai vonal Miska Afganchik.

A harmadik kutya Szimba (3.kép) ,Simba- Kulsari szintén, 16 hónaposak.

Bash ( Polvon fia)
Gulsar
Gulsar
Simba aborigen
Simba

Elérhetőség, érdeklődés: jurijjurta@gmail.com

Tetszett ez az írás?

Klikkelj a csillagokra az értékeléshez!

Az oldal értékelése: 4.4 / 5. Szavazatok száma: 29

Egyenlőre nincs értékelés, légy Te az első!