4.7
(15)

Shamal és az őzláb esete

Ilyen, amikor van egy igen makacs kutyád, jó ösztönkészlettel!

2021.08.06, írta: M.L.

Elmentünk a szokásos rövid sétánkra, esőre állt az idő, ezért a mellettünk lévő nagy területre vittük a kutyákat egy körre.

Shamalt is elengedtem, had rohangásszon, mikor 3 kutya van együtt, annyira nem megy el. Ez a terep ismert nekik, így nem aggódtam, bár sokféle vad átjár a területen.

Egyszer csak látom, hogy a kicsi szaglászik, aztán elkezd keresni. Kisvártatva nekiiramodik és rövid keresés után elkezd valamivel molyolni a fűben.

shamal

Megyek oda, látom, hogy egy nem kicsi őzláb a zsákmány, még épen,, de azért szagos volt már…Ez nekik olyan mint nekünk a grill és a bogrács illat. Ami nagyon jó, hogy a kajaféltését maximálisan sikerült megoldanom.

Gondoltam, ez egy természetadta, akut lehetőség, hogy újra próbát tegyünk, ki a fasza gyerek. Ezt a zsákmányt Ő találta, igen nagy értéket képvisel, akkor vegyük el…:)

shamal

Egy morgás nélkül adta oda. Sajnos nem adhattam vissza neki, mert nem tudom, honnan van, egyébként sem cipelem ezt a szaftos cuccot. Valamint csak a feszkó lett volna a kutyák között hazafelé.

Ezután jött az első meglepetés!

Eldobtam az őzlábat pórázra vettem a Shamalt, aztán elindultunk tovább…

Mintha mi sem történt volna, megnyugodott…Így később el mertem engedni……:)

Nem kellett volna….Elkezdett arrafelé egerészni, akkor már tudtam, hogy megy érte..:)

Újra hozta az őzlábat! Elvettem tőle de már közel voltunk a házhoz.

Ezért szóltam az asszonynak aki fogta a kis jack russelt, egy pillanatra fogja meg a Lunát, mert két kutyával pórázon, meg az őzlábbal annyira nem jó..:)

Anikó megfogta a Lunát is én eldobtam az őzlábat.
Most jött a meglepetés: Mikor elindultunk hazafelé, de a Luna közeledett az őzlábhoz, a kicsi nagyon komolyan nekiment….

A Luna nézett, mint hal a szatyorban, hogy ez ilyet még nem csinált. Nyilván mindkettő pórázon volt, de az Anikó alig tudta tartani a Lunát, még szerencse, hogy nem akart ebbe beleállni.

Na mondom, kezd érni a töke a kis jampinak..:) Jólvan..


közép-ázsiai juhász

Ezután jött az igazi meglepetés!

Hazaértünk, csenden-rendben, kaja, pia…eljött az este.

Éjjel hallottam, hogy ugatnak a kutyák, de felénk elég sok a vad éjjel, ezért nem foglalkoztam vele..olyan volt, mint máskor.
Egyszer hallottam, hogy a Luna tutul, mint a farkasok, de nem voltam képben, nem keltem fel…

Reggel fél 6, felkelek, ilyenkor mindig kimegyek a kutyákhoz „köszönni”, hogy minden oké-e!

Most jött a meglepetés: Shamal sehol!!!
Akkor már tudtam, hogy gond van mert mindig Ő az első reggel…aki jön üdvözölni!

Körbemegyek a telken sehol-semmi, akkor már tudtam, hogy meglógott, vagy ellopták, bár ezt kizártnak tartottam a Luna mellett, de ilyenkor mindenre gondol az ember, bár eddig semmi ilyet nem produkált, nem szökött. A Luna is körbe-körbe járkált, kicsit idegesen, mutatta, hogy hiányzik a leltárból valaki…

Elfüttyentettem magam, 2 másodperc múlva rohan a nagykapunál a Shamal:

Természetesen az őzlábbal a szájában…:) Az az öröm, ahogy jött és mutatta…na főnök, fasza gyerek vagyok, elhoztam azért..:) Szenzációs…:)

Tehát az a kutya, aki fél év alatt egyszer sem szökött, azért a kibaszott őzlábért képes volt kimenni. Azt még nem tudom, hol tudott..

Megmondom őszintén, nyilván a szökésen kívül, nekem ez a story megmelengeti a szívem. Ilyen kutyám, aki ennyire céltudatos sosem volt. Maga az akarat…

Képes volt éjjel kiszökni és elmenni az őzlábért, hahahozta és a kapu mellett csontig lecsupaszította. Ugyanúgy odaadta egyébként. Teljesen csövesen, koszosan néz ki, biztos volt valami kalandban..:)

Most meg kell találnom a rést a pajzson és megcsinálni, hogy ne menjen ki, ha kedve szottyan! 🙂

Tetszett ez az írás?

Klikkelj a csillagokra az értékeléshez!

Az oldal értékelése: 4.7 / 5. Szavazatok száma: 15

Egyenlőre nincs értékelés, légy Te az első!