5
(2)

Pendulum Blog

A káj banda 5 hetes

5 hetesek lettek a kis kájok. Nagyon megy az idő. Ez a sava-borsa ennek a területnek, nézni ahogy felcseperednek, tanulnak, beindulnak az ösztönök, aztán jó gazdát kell nekik találni és el kell engedni őket.

Rengeteg minden történt az egy hét alatt. megnyúltak, tanulnak futni, ugrani. Már egyszer kimásztak a kis palánkon meg kellett magasítani. Egészében nagyon vitális alom. Nem tudok ösztönökben, dominanciában még nagy különbségekről beszámolni. Ez majd változni fog.

Elkezdtek inni, öröm nézni ahogy bénáznak, aztán rájönnek, hogy kell csinálni. Mindent nagyon hamar tanulnak meg.

Az anyjuk kicsit lazult, de még mindig nagyon védi őket az apjuktól. Shamal, kapott szegény párszor, de tűri férfiasan.

Egy külön fejezetet megér az ahogy az apjuk bánik a kölykökkel. Ez az egyébként torpedó kutya, olyan finoman ér hozzájuk, hogy bámulatos. Ami még érdekes, amióta megvannak a kölykök, a Shamal nagyon keményen támadja a kis Jack Russel kutyánkat, Tysont. 11 éves múlt, elég agyas személyiség. Eddig nem tudtam mire vélni, mert eddig nem volt gond köztük. Amint a kölykök megszülettek egyáltalán nem fogadja el. Zsilipezni kell őket.

Mai nap a Tysont is odaengedtem a kicsikhez az anyja szoros felügyelete mellett, mert tudtam, hogy a Luna úgysem engedi közel őket, de nem bántja komolyan.
Mit ad isten, a Luna elkódorgott egy kicsit messzire, én meg pont nem arra néztem, a kis köcsög Jack Russel azonnal odakapott az egyik kölyöknek és megmorogta. Ez az igaz degeneráció. Egy alig öt hetes kutyába belekötni. Nem lett semmi baj, mert a kölyök befutott gyorsan a vacokba, nem sérült meg, de nagyon rossz viselkedés ez. A Shamal valószínű ezt érezte a Jack Russelben, ezért nem viseli el. Másra nem tudok gondolni. Persze lehet ez véletlen egybeesés, de azért érdekes. Egy felnőtt kutyától elfogadhatatlan, hogy ilyen pici kutyákat bántson, hála isten a Tyson egy család kedvenc, de azért elgondolkodtató.

A kölyök elkezdtek dominálni és verekedni. Egyre többet vannak kint, én nem zárom be őket már, csak ritkán. Róka legyen a talpán, ami elviszi őket.

Minden megy szépen sorjában, a maga idejében. Remélem ez így is marad.

Zhaina

Tetszett ez az írás?

Klikkelj a csillagokra az értékeléshez!

Az oldal értékelése: 5 / 5. Szavazatok száma: 2

Egyenlőre nincs értékelés, légy Te az első!