5
(9)

Pendulum Blog

Kölykök elmentek, közép-ázsiai pásztor falka alakul

team Kirepültek a Káj fiókák, az egyik szemünk sír a másik nevet. Aki nevelt ilyen kölyköket az tudja mekkora vállalás 11-12 hétig bent-tartani őket, figyelni, etetni, szociálizálásukat megkezdeni. Azért most sincs templomi csend, hiszen a 4 tagú falka plusz a Jack Russel még tud vicces dolgokat csinálni. Milyen érdekes, hogy amikor ennyi kutya elmegy a falkából rövid időn belül, az hogy át tudja rendezni a viszonyokat. Az új Polvon unokával Symbattal , amíg itt voltak a saját gyerekei a Luna elég mostohán bánt. Most, hogy elmentek a kölykök, sokkal megadóbb lett felé is. Na jó, azért a Luna sosem lesz szent. Mondjuk az is igaz, hogy a kicsi állandóan az Ő helyére akar feküdni, olyankor megy a pofon. 🙂 A Luna elég érzékeny a különböző helyeire. Amikor a közlekedőbe fekszik, akkor kutyának ott nagyon nincs átjárás..:)

A Symbat teljesen más beállítottságú kutya, mint a többi kölyök, vagy akár a nagyok. Amit észreveszek, hiányzik belőle az ember iránti alap vonzalom. Legalábbis nem olyan erős , mint itt a többi kutyában. Persze ez változhat, de most ezt látom. Elég jól őriz már, emberre is. Fájdalomküszöbe nagyon magas. Nagy barátok a Shamallal, mindent elnéz neki, ahogy ezt tette a többi kölyökkel is. A Shamal viselkedése önmagában megérne egy blogposztot, olyan zseniális volt a kölykökkel.

Shamal
Elképesztően türelmes, a végletekig óvatos, pedig alapban Ő is durván játszik. Szóval egy álom volt, nagyon örültem, hogy ezt látom.  A Luna is összeszedte magát, már két hete nem szoptatott, minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

A tyúkok és a kutyák jól elvannak, most erre is kicsit több idő jut. A kicsik már bent héderelnek. A nagyokat még nem hagyom ott felügyelet nélkül. Majd lassan.

csibe Teljesen közömbösek lettek és ez nem a szoktatás miatt volt. Egyszerűen ők ilyenek. Akkor sem nyúlnak utánuk, ha megrebbenek a csirkék vagy elfutnak. Eddig rendben van a dolog. Viszont érdekes dolog, hogy a régebbi helyüket, ahol voltak a kölykök, teljesen elhagyták. Mindenhová fekszenek, csak oda nem. Nem számít esik-e vagy fúj. Elhagyták a helyet. Most elbontásra került a régi elkerítés, aztán majd kitalálom, hogyan legyen a jövőben. Most a nevelésre, szocializációra fókuszálunk.

Lunaplay

Tetszett ez az írás?

Klikkelj a csillagokra az értékeléshez!

Az oldal értékelése: 5 / 5. Szavazatok száma: 9

Egyenlőre nincs értékelés, légy Te az első!