5
(2)

Pendulum Blog

Szimbiózisban a tyúkokkal

Sajnos rég nem jelentkeztem friss blogbejegyzéssel, mea culpa. Bár lehet ez csak nekem hiányzott…:) Sok más teendő volt, a területen, melóban amit el kellett végezni, de most virtuális tollat ragadtam. Ennek oka, hogy nagyon jól élnek egymás mellett a kutyák és tyúkok. Szinte nap mint nap, csinálnak olyat, ami megerősít, hogy ez a jó irány. Falkásítani és valami munkát adni a kutyáknak az eredeti, ősi munkakörükből.

A legutolsó tyúkos blogbejegyzés óta lettek még tyúkok, most 11-en vannak. Amit változtattam, hogy teljesen összenyitottam őket a kutyákkal. Mindig nyitva az ajtó, a kutyák akárikor bemehtnek, a tyúkok ki. Én nem zárogatom őket, mennek ahova akarnak, így 1800 m2 -en garázdálkodhatnak.

Eddig egy héja támadásunk volt. Kemény volt, de megúszta mindenki. A kakas jól vizsgázott. Körülöttünk mászkálnak a rókák, de eddig, lekopogom, nem volt támadás. Pedig a kotorék itt van tőlünk kb. 100 méterre. Még oda is látok…:)

A kutyák elkezdték komolyan védeni a tyúkokat, ha valamelyik sikonyál, már futnak oda. Amit észrevettem és eddig nem volt a tyúkok elkezdték keresni a kutyák társaságát, közelükben kapirgálnak. Gondolom van olyan kommunikáció köztük, amelyet mi nem fogunk.

 

A legkisebb kutya (Shamal kölyök) elkezdett nappal is bent lenni a tyúkólban. Emellett tegnap csinált olyat, hogy éjjelre beköltözött a tyúkokhoz és ott aludt, eddig ilyen nem volt.

 

Azért milyen meglepetés egy rókának….:)

Itt egy rövid videó, ahogy együtt esznek…

Annyi időre vannak bezárva a tyúkok, amíg reggel-este esznek. Mert bizony a kutyák is szeretik a takarmányt. 🙂

Link

Mindazonáltal a tyúkok nagyon pofátlanok, de a kutyák nagyon türelmesek.
Itt például egyikük ráül a Symbatra, aki alszik. Gondolom a melegre mennek.

Szóval továbbra is úgy néz ki, hogy megéri az energia, mert igenis össze lehet szoktatni a jó kutyákat a haszonállatokkal. Ahogy minél többet együtt vannak, annál kevesebb a probléma. Gyakorlatilag nem kellett rászólnom a kutyákra már több hónapja.

Így bizakodva állok a juhos projekt elé.

Tetszett ez az írás?

Klikkelj a csillagokra az értékeléshez!

Az oldal értékelése: 5 / 5. Szavazatok száma: 2

Egyenlőre nincs értékelés, légy Te az első!