5
(3)

Pendulum Blog

Új kiskutya érkezett

tadzsik pásztorkutya

Hosszas várakozás után végre elérkezett a nap, hogy mehetünk a Shamal-ért, a 10 hetes kis középázsiai juhászért. Eleve szerencsés véletlenek sorozata volt, hogy a sok várakozó előtt, hozzájutottunk a kiskutyához. Mindenképpen kant szerettem volna, de sajnos a 8-as alomból két nap múlva pont 2 kan pusztult el, így még jobban felértékelődött az alom. Nagyon vártuk már, hiszen egész más szintet képvisel, más kinézettel, mint a Magyarországon a szemnek megszokott Cao-k. A kiskutya érdekessége, hogy tadzsik, kirgíz aborigen felmenőkkel rendelkezik. Híres kutyák leszármazottja, nagyon jó ösztönkészlettel, de erről majd később.
Zokszó nélkül utazta végig a 300km-t. Amint kivettük itthon a kocsiból rögtön felvágta a farkát és indult terepet felfedezni. Első benyomásra is nagyon stabil a kiskutya viselkedése. Semleges terepen ismerkedtettük össze Lunával a 15 hónapos szukával. Egy kis kezdeti acsarkodás után, fél óra múlva már nagyon jól viselkedtek mindketten.

Első benyomások, érdekességek:

A fekete ördög. Érdekes tiszta fekete szín, fehér zoknik és folt a mellkason, ez szülei védjegye is. Tenyésztője direkt hosszabbra hagyta a fülét farkát. nagyon kompakt kiskutya, erős, van benne anyag. 🙂
Mindent monitoroz, megfigyel, de nem tolakodó.

A kiskutya 11 hetes és 14 kg. Nagyon sűrű, viszont igen mozgékony.

Most van nálunk négy napja. Már először sem volt félénk, vagy tartozkodó, de napról napra mutatja meg igazi „énjét”. Igazi ördög, folymatosan foglalkoztatja a 15 hónapos szukát. (Luna)


Amit tapasztaltunk, ha létezik szimpátia kutyák közt, márpedig létezik, akkor szinte az első pillanattól kezdve a szuka nagyon kedveli a kis fekete ördögöt. Ahhoz képest, hogy durva kutya, nagyon vigyázz a kis Shamal-ra. Persze azért, sokat esik-kel a kiskutya, dehát ilyen a kölyökkor. Etetéskor különrakom őket, miután megették az ételt, már odafekszenek a kerités két oldalára egymás mellé.

Tetszett ez az írás?

Klikkelj a csillagokra az értékeléshez!

Az oldal értékelése: 5 / 5. Szavazatok száma: 3

Egyenlőre nincs értékelés, légy Te az első!